Snelle start in het hbo · Taal- en studievaardigheden
Jenny van der Ende

cover Snelle start in het hbo

  Bookmark and Share

Meer boeken

Goede taal- en studievaardigheden zijn onmisbaar voor het volgen van een hbo-studie. Met dit boek kunnen studenten hun taalvaardigheid verbeteren en leren ze hoe ze efficiënt kunnen werken. Snelle start in het hbo is daarmee een uitstekende basis voor een succesvolle hbo-studie.

In dit boek komen motivatie, plannen en leesstrategieën aan de orde, maar ook schrijfvaardigheid, aantekeningen maken en mindmappen gebaseerd op breinvriendelijk leren. Daarnaast leren studenten hoe ze een actieve en reflectieve studiehouding kunnen ontwikkelen en hoe ze tekorten binnen taalvaardigheden kunnen wegwerken. Elk hoofdstuk bevat theorie, tips, tests en activerende opdrachten die zowel individueel als klassikaal gebruikt kunnen worden. Alle hoofdstukken kunnen afzonderlijk doorgewerkt worden.

Op de website van Snelle start in het hbo staan de antwoorden van de opdrachten in het boek, de woordenlijst uit het boek, een interactieve begrippentrainer en een lijst met handige websites.

Snelle start in het hbo is geschreven voor alle eerstejaars studenten in het hbo, maar ook voor alle mbo-studenten en havisten die doorstromen naar het hbo.
Docenten kunnen een instructie over het werken met het boek downloaden.

Colofon:

isbn: 9789046905746 · 2017, 1ste druk · paperback - 221p. · prijs: € 22.50
uitgeverij: Coutinho