Jongdementie · De beklimming van de berg Alzheimer
Jurn Verschraegen - Mathieu Vandenbulcke - Rick de Leeuw

cover Jongdementie

  Bookmark and Share

Meer boeken

Op de dag dat je de diagnose jongdementie krijgt, verdwijnen alle zekerheden. Werk, sociaal leven, toekomstplannen, in een klap worden ze ingeruild voor angst, schaamte en isolement. Maar hoeft dat zo te zijn? Is het altijd een negatief verhaal?
Drie mensen met jongdementie en hun partners namen de handschoen op en kozen voor het gezamenlijke avontuur van een bergtocht in de Nepalese Himalaya. Omdat ze het verhaal willen vertellen dat achter jongdementie schuilgaat. Omdat ze véél meer zijn dan die aandoening alleen. Omdat ze stevige stappen willen zetten voor de geest en een aanzet willen geven voor de start van een veelomvattender beweging. Een beweging waarbij mensen met én zonder dementie samen optrekken en in elkaar een bondgenoot vinden om grenzen te verleggen.
Dit boekje met op dvd de documentaire Waar gaan we naartoe? is een call to action voor de lezer en de kijker: omdat mensen met jongdementie met de juiste ondersteuning soms nog bergen kunnen verzetten.

 Trailer documentaire Waar gaan we naartoe?

Inkijken:

Colofon:

isbn: 9789462671072 · 2017 - i.s.m. Expertisecentrum Dementie Vlaanderen vzw en theWizard · paperback (15 x 15 cm) - 150p. - met dvd · prijs: € 19.95
uitgeverij: EPO