Chinees? 'n Makkie! · Lesmethode Chinees voor het voortgezet onderwijs
Tin Chau Tsui

cover Chinees? 'n Makkie!

  Bookmark and Share

docentenexemplaar aanvragen

Chinees? ín Makkie! is een communicatieve taalmethode voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. De methode richt zich op het lezen, spreken en luisteren, en op het leren van Hanyu Pinyin. Met Pinyin zullen de leerlingen binnen een redelijke termijn in staat zijn in het Chinees te typen en te chatten. Het schrijven van de karakters komt zijdelings aan de orde.

In deze methode staat de grammatica in dienst van de communicatie. Alleen waar het voor de begrijpelijkheid nodig is, wordt de grammatica uitgelegd. Het boek is thematisch opgebouwd. De inhoud sluit aan bij de belevingswereld van Nederlandse leerlingen van ongeveer twaalf tot veertien jaar en ook de didactische opzet is op hen afgestemd. Zo heeft het materiaal veel visuele aspecten en is er in de opbouw van de lessen rekening gehouden met een spanningsboog van een kwartier. Toch zullen ook volwassenen die graag Chinees willen leren aan Chinees? ín Makkie! toegankelijk en prettig studeerbaar lesmateriaal hebben.

Bij het boek hoort een website met audiomateriaal en interactieve oefeningen. Daarnaast is er voor docenten een handleiding beschikbaar met didactische tips en de antwoorden op de oefeningen.

Tin Chau Tsui is sinoloog, docent Chinees aan Hogeschool Zuyd en de eerste docent Chinees in het voortgezet onderwijs in Nederland.

Colofon:

isbn: 9789046900611 · 2007, 1ste druk · paperback - 184p. · prijs: € 38.50
uitgeverij: Coutinho