Chinees? 'n Makkie! Deel 2
Tin Chau Tsui

cover Chinees? 'n Makkie! Deel 2

  Bookmark and Share

docentenexemplaar aanvragen

Chinees? ín Makkie! is een communicatieve taalmethode voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. De methode richt zich op het leren lezen, spreken en luisteren, en op het leren van Hanyu Pinyin, waarmee de leerlingen in het Chinees kunnen typen en chatten. De grammatica staat in dienst van de communicatie: alleen waar het voor de begrijpelijkheid nodig is, wordt deze uitgelegd.

Werden in Deel 1 vooral woordjes geoefend, in dit tweede deel ligt de nadruk op zinnetjes en dialogen. Ook worden in de lessen veel nieuwe karakters behandeld, terwijl de karakters uit het eerste deel worden herhaald. Daarnaast bevat het boek nieuwe soorten opdrachten, zoals kijkopdrachten waarbij leerlingen op een actieve manier moeten omgaan met de Chinese taal in bijvoorbeeld reclames. Ten slotte wordt de taalwijzer geÔntroduceerd, die een dieper inzicht in bepaalde aspecten van de Chinese taal geeft.

Chinees? ín Makkie! Deel 2 is speciaal ontwikkeld voor Nederlandstalige leerlingen van ongeveer dertien tot vijftien jaar. De inhoud en de didactische opzet sluiten aan bij hun belevingswereld. Zo bevat het materiaal veel visuele aspecten en is er rekening gehouden met een spanningsboog van een kwartier.

De vaardigheden die worden behandeld sluiten aan bij de richtlijnen van het Europese Referentiekader en die van het Chinese ministerie van Onderwijs, en veel oefeningen zijn gebaseerd op de manier van toetsen van het Staatsexamen Chinese taal voor buitenlanders.

Bij dit boek hoort een website met interactief oefenmateriaal en audio- en videofragmenten. Voor docenten is op deze website een handleiding beschikbaar, met didactische tips en de antwoorden op de oefeningen.

Colofon:

isbn: 9789046900895 · 2007, 1ste druk · paperback - 182p. · prijs: € 37.50
uitgeverij: Coutinho