Met wie spreek ik? · Werkboek telefoneren
Nelleke Koot

cover Met wie spreek ik?

  Bookmark and Share

Telefoneren is een belangrijke vaardigheid in de Nederlandse samenleving. Om een kind ziek te melden op school of om uit te zoeken waar je een aanhanger kunt huren: voor de meest uiteenlopende zaken grijpen we de telefoon. Het is dus niet voor niets dat 'telefoneren' veel voorkomt in de eindtermen van het inburgeringsexamen.

Veel NT2’ers vinden juist het voeren van telefoongesprekken lastig. Niet alleen omdat het moeilijk is om iemand te verstaan als je ander niet kunt zien, maar ook omdat bellen in elke cultuur zijn eigen, specifieke gewoontes heeft. Met dit werkboek kunnen de cursisten het telefoneren uitgebreid oefenen, of zij zich nu voorbereiden op het inburgeringsexamen of zelf graag goed willen telefoneren.

Ieder hoofdstuk bevat een korte uitleg, veel invuloefeningen, luisteroefeningen en spreekoefeningen. Bij dit boek zit een audio-cd voor de luisteroefeningen. Ook is er een cd-rom voor docenten, met een docentenhandleiding en materiaal om uit te delen aan de cursisten, zoals aftekenlijsten, werkbladen en rollenspelkaarten.

Met wie spreek ik? is geschreven voor niveau A1-A2 van het Europees referentiekader.

Nelleke Koot is NT2-docent en coach leerwerkplaats aan het Friesland College te Leeuwarden. Zij schreef ook Werk en taal – Een werkboek voor praktijkgerichte taalscholing, Aan de slag! – Werkboek loopbaanoriëntatie voor anderstaligen en Bagage – Kennis van de Nederlandse samenleving.

Colofon:

isbn: 9789046901014 · 2008, 1ste druk · paperback - 112p. - met cd · prijs: € 22.00
uitgeverij: Coutinho