Basiscursus Mandarijn Chinees · Xu Zhongwn
Xi Zeng

cover Basiscursus Mandarijn Chinees

  Bookmark and Share

Op reis naar China tot voor kort was dit een exotisch avontuur dat maar voor weinig mensen was weggelegd. Tegenwoordig ligt dat anders: steeds meer Europeanen gaan naar China voor vakantie, werk, sport of omdat ze Chinese (voor)ouders hebben. Geen wonder dat ook de belangstelling voor de Chinese taal enorm toeneemt.

Met deze beginnerscursus voor volwassenen kunt u voldoende Chinees leren om u op reis te redden. Deze Basiscursus Mandarijn Chinees bestaat uit een boek en een audio-cd. In 24 lessen komt de praktische taalvaardigheid aan bod die u nodig hebt om bijvoorbeeld eten te bestellen in een restaurant of de weg te vinden. De nadruk ligt op het spreken en verstaan en het lezen van de karakters. Er wordt gebruikgemaakt van het pinyin; maar ook het zelf karakters schrijven komt aan bod.

De leerstof wordt aangeboden in teksten en dialogen, in voorbeeldzinnen met korte uitleg, in fotos en in veel oefeningen. Achter in het boek staan de transcripties van de luisteroefeningen op de cd, overzichten van de uitspraak, de behandelde taalfuncties en de grammatica, en woordenlijsten Nederlands-Chinees en Chinees-Nederlands. De antwoorden op de oefeningen zijn op internet te vinden.

Colofon:

isbn: 9789046901502 · 2009, 1ste druk · paperback - 184p. - met cd · prijs: € 29.50
uitgeverij: Coutinho