Beter Nederlands 1 · Grammaticaal hulpboek voor anderstaligen
Dina Bouman-Noordermeer - Marilene Gathier - Erica Griffioen

cover Beter Nederlands 1

  Bookmark and Share

docentenexemplaar aanvragen

Anderstaligen die het Nederlands al aardig onder de knie hebben, houden vaak vragen over de grammatica waarop zij in een basiscursus geen antwoord krijgen. Dit boek geeft uitleg bij specifieke grammaticale problemen. Tevens zijn oefeningen opgenomen waardoor cursisten de Nederlandse grammatica nog beter leren beheersen.

Beter Nederlands is een serie grammaticale oefenboeken voor anderstaligen die minstens enkele jaren voortgezet onderwijs in hun land van herkomst hebben gevolgd. Het inleidende deel, Beter Nederlands, behandelt de grammatica voor beginners (vanaf niveau A1). Beter Nederlands 1 en Beter Nederlands 2 bieden verdieping voor anderstaligen die al over een basistaalvaardigheid van het Nederlands beschikken (vanaf niveau B1). Elk deel is voorzien van theorie voor de docent, een sleutel bij de oefeningen en een register.

Beter Nederlands 1 behandelt de volgende onderwerpen: het gebruik van de verschillende tijden, de voltooide tijd met hulpwerkwoorden, de passieve vorm, het werkwoord 'zullen', 'als ... dan'-zinnen, voegwoorden, bijzinnen met verwijswoorden en verwijswoorden met een voorzetsel.

Beter Nederlands is geschikt voor anderstaligen die minstens enkele jaren voortgezet onderwijs hebben gehad. Elk deel bevat theorie voor de docent en een sleutel bij de oefeningen. In deze herziening zijn de ideeŽn van gebruikers verwerkt. De uitleg en indeling zijn verbeterd en enkele oefeningen zijn aangepast.

Colofon:

isbn: 9789046902479 · 2011, 7de druk · paperback - 152p. · prijs: € 14.50
uitgeverij: Coutinho