Taal, een zaak van alle vakken · Ge´ntegreerd taal- en zaakvakonderwijs op de basisschool
Wim van Beek - Marianne Verhallen

cover Taal, een zaak van alle vakken

  Bookmark and Share

docentenexemplaar aanvragen

Taal is de sleutel tot succes op school. Kinderen die sterk zijn in taal behalen op school goede resultaten, niet alleen bij taal, maar ook bij de andere vakken. Minder taalvaardige kinderen presteren over de hele linie meestal minder goed.

Op school geldt taal nog veel te veel als een losstaand vak en daardoor worden belangrijke kansen voor taalontwikkeling gemist. Dit boek laat zien hoe beter onderwijs ontstaat als leerkrachten taallessen en zaakvaklessen bij elkaar brengen. Ze zullen dan aan twee kanten winst boeken: de kinderen steken meer op van de zaakvakles Ún komen steeds een stap verder in hun taalontwikkeling. In Taal, een zaak van alle vakken beschrijven de auteurs de theorie en maken ze direct de koppeling met de praktijk. Ze presenteren een eenvoudig lesmodel, herkenbare praktijkvoorbeelden en concrete handreikingen. Daarmee kan elke leerkracht zelf ge´ntegreerd taal-zaakvakonderwijs realiseren, of het nu gaat om een les in de onderbouw over tijgers, in de middenbouw over magneten, of in de bovenbouw over tropische grondstoffen.

Bij het boek hoort een website met lesmaterialen, videoregistraties en een multimediaal programma waarmee het lesmodel in verschillende voorbeeldlessen in beeld wordt gebracht.

Colofon:

isbn: 9789046903322 · 2012, 2de geactualiseerde druk · paperback - 144p. · prijs: € 31.50
uitgeverij: Coutinho