Start.nl - deel 1 · Dutch for beginners
Katja Verbruggen - Welmoed Hoogvorst

cover Start.nl - deel 1

  Bookmark and Share

docentenexemplaar aanvragen

Studenten uit het buitenland en expats hebben vaak behoefte aan taalhandelingen die zij in korte tijd kunnen toepassen. De communicatieve methode Start.nl voorziet hierin.

Start.nl bestaat uit een zeer uitgebreide website en een werkboek. Er is veel aandacht voor uitspraak, communicatie en de Nederlandse cultuur. De methode omvat drie elementen: voorbereiden, uitvoeren en oefenen. Elk hoofdstuk uit het werkboek biedt transcripten van luisterfragmenten, interactieve opdrachten en een woordenlijst. Op de website kunnen studenten individueel aan de slag met animatiefilmpjes, audiofragmenten en bijhorende luister- en spreekopdrachten. Daarnaast kan er geoefend worden met grammatica en woordenschat. Na de digitale voorbereiding kunnen de studenten in de les aan de slag met de interactieve opdrachten in het werkboek. Vervolgens zijn er na iedere les digitale oefeningen beschikbaar om de geleerde grammatica en woordenschat in te slijpen. De methode omvat tien lessen met taalhandelingen die passen bij het ERK-niveau A1, zoals jezelf voorstellen, een drankje bestellen en boodschappen doen. Ook is in iedere les aandacht voor de Nederlandse cultuur.

De methode Start.nl is geschikt voor (uitwisselings)studenten en expats die op een communicatieve manier een start willen maken met het Nederlands.

Colofon:

isbn: 9789046903353 · 2013, 1ste druk · paperback - 124p. · prijs: € 24.50
uitgeverij: Coutinho