Praktijkgericht onderzoek in bedrijf
Jan Leen - Jef Mertens

cover Praktijkgericht onderzoek in bedrijf

  Bookmark and Share

Van dit boek bestaat een nieuwe editie

De huidige tijd vraagt om continue kennisontwikkeling. Van HBO-professionals wordt daarom verwacht dat zij beschikken over een onderzoekende houding en goede onderzoeksvaardigheden.

Praktijkgericht onderzoek in bedrijf is gebaseerd op het integraal model voor praktijkgericht onderzoek dat Jan Leen heeft ontwikkeld voor het bedrijfskundig vakgebied. Hierin wordt de handelingscyclus gekoppeld aan de onderzoekscyslus. Na hoofdstukken over het integraal model, typen praktijkgericht onderzoek en het verwerven van een onderzoeksopdracht worden de stappen uit de onderzoekscyclus behandeld: probleemanalyse en onderzoeksontwerp, dataverzameling en -analyse en rapporteren en presenteren van bevindingen. Het laatste hoofdstuk laat de student reflecteren op het onderzoeksproces.

Deze uitgave is bedoeld voor studenten van bedrijfskundige opleidingen als Bedrijfskunde MER, Facility Management, Human Resource Management en Bedrijfseconomie. Zij is ook nuttig voor professionals die hun onderzoeksvaardigheden willen vergroten.

Op de website zijn voor studenten kennisclips beschikbaar met daarin korte uitleg van de belangrijkste onderwerpen. Voor de docent zijn er PowerPoints en een handleiding.

Colofon:

isbn: 9789046904695 · 2015, 1ste druk · paperback - 160p. · prijs: € 23.50
uitgeverij: Coutinho