Nederlands in gang · Methode NT2 voor hoogopgeleide anderstaligen
Berna de Boer - Margaret van der Kamp - Birgit Lijmbach

cover Nederlands in gang

  Bookmark and Share

docentenexemplaar aanvragen

Nederlands in gang is een beginnersmethode NT2 voor hoogopgeleide anderstaligen. Verdeeld over achttien hoofdstukken komen alledaagse situaties aan bod. Alle taalvaardigheden worden hierbij geoefend: lezen, luisteren, spreken en schrijven. Daarnaast is er aandacht voor grammatica, uitspraak en intonatie, cultuur, praktijkopdrachten en reflectie. Bij alle onderdelen ligt het accent op het gebruik van het Nederlands in het dagelijks leven.

Op een afwisselende manier legt de beginnende student de basis van het Nederlands. Aan de hand van levensechte dialogen, spreek- en schrijfopdrachten, vormoefeningen, teksten, filmpjes en liedjes werkt de student toe naar niveau A2 van het Europees Referentiekader. Samen met de vervolgdelen Nederlands in actie en Nederlands op niveau vormt dit boek een complete leergang voor het leren van de Nederlandse taal.

Bij het boek hoort ook een website met dialogen en uitspraakoefeningen, aanvullende oefeningen, intensieve luisterteksten, filmpjes en liedjes. Voor docenten is er op de website een toetsenbank en een docentenhandleiding met kopieerbladen en lessuggesties beschikbaar.

Er is inhoudelijk geen verschil met de eerste druk. De dialogen en uitspraakoefeningen die bij de eerste druk op CD stonden, zijn nu online geplaatst. Beide drukken zijn zonder problemen naast elkaar te gebruiken.

Colofon:

isbn: 9789046905401 · 2016, 2de druk · paperback - 288p. · prijs: € 39.50
uitgeverij: Coutinho