Rouw bij kinderen en jongeren · Over het begeleiden van verliesverwerking
Mariken Spuij

cover Rouw bij kinderen en jongeren

  Bookmark and Share

docentenexemplaar aanvragen

Een dierbare verliezen is een ingrijpende gebeurtenis, zeker als je nog jong bent. Kan een kind het intense verdriet van een verlies wel aan en blijft het niet voor altijd in negatieve zin getekend?

Gelukkig blijken de meeste kinderen met de juiste steun uit hun omgeving het verlies van een dierbare goed te kunnen verwerken. Dit betekent niet dat verliesverwerking een eenvoudige opgave is, zeker niet omdat volwassenen in de omgeving van het kind zelf meestal ook in de rouw zijn. Dit boek biedt handreikingen om kinderen en jongeren te steunen bij het rouwproces.

• Wat zijn normale reacties tijdens een rouwproces?
• Hoe communiceer je over verlies met een kind?
• Wat helpt een kind bij de verwerking van een verlies?
• Wanneer schakel je professionele hulp in?

'Wanneer kinderen rouwen om het verlies van een dierbare treft ons dat vaak dubbel zo hard. Ouders, verzorgers, familieleden, leerkrachten of andere begeleiders hebben in zo’n situatie vaak allerlei vragen en voelen zich onzeker. Het boek geeft veel voorbeelden en praktische tips en geeft daarnaast richting aan de meest uiteenlopende vragen die volwassenen in de omgeving van het kind vaak hebben. Daarom is dit een unieke gids voor iedereen die rouwende kinderen wil steunen.' – uit het voorwoord van Prof. dr. Caroline Braet, Universiteit Gent

Colofon:

isbn: 9789057124556 · 2017 · paperback - 264p. · prijs: € 24.95
uitgeverij: Nieuwezijds