Tussen geven en nemen · Over contextuele therapie
Ivan Boszormenyi-Nagy

cover Tussen geven en nemen

  Bookmark and Share

docentenexemplaar aanvragen

Contextuele therapie is een preventieve Ún herstellende manier van interveniŰren in (gezins)relaties. De methode is ontwikkeld door Ivan Boszormenyi-Nagy en biedt een nieuwe vorm van therapie, waarbij loyaliteit, rechtvaardigheid en betrouwbaarheid in de dynamiek van menselijke relaties zeer belangrijke aspecten zijn. Er is de meeste kans op herstel wanneer mensen die met elkaar in relatie staan, zichzelf en hun voorwaarden voor een relatie beschikbaar willen stellen met als doel: dialoog, wederzijdse zorg, erkenning en onderhandeling.

Tussen geven en nemen is een vak- en studieboek voor (psycho)therapeuten en voor andere hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg, het maatschappelijk werk en de kinderbescherming. Het boek is vertaald door familietherapeute Nelly Bakhuizen, die Ivan Boszormenyi-Nagy regelmatig als tolk bij zijn Nederlandse workshops heeft bijgestaan.

Colofon:

isbn: 9789060206683 · 1994 - 2002, 3de druk · paperback (23,2 x 15,3 cm) - 493p. - oorspr. titel: Between Give and Take - vertaald door Nelly Bakhuizen · prijs: € 49.00
uitgeverij: De Toorts