Autisme en normale begaafdheid in het onderwijs
Peter Vermeulen - Annemie Mertens - Kobe Vanroy

cover Autisme en normale begaafdheid in het onderwijs

  Bookmark and Share

docentenexemplaar aanvragen

Volledig herziene versie van Voor alle duidelijkheid

Autisme en normale begaafdheid in het onderwijs levert inspiratie aan iedereen die les geeft aan (rand)normaal begaafde leerlingen met autisme. Vertrekkend van de autistische manier van waarnemen en informatie verwerken, schetst dit boek de krijtlijnen voor een autismevriendelijke onderwijsstijl. Sleutelbegrippen worden geïllustreerd met concrete tips. Er is ook aandacht voor de keuze voor gewoon of speciaal onderwijs, het creëren van een autismecultuur op school en hoe je als leerkracht best omgaat met moeilijk gedrag bij de leerling.

Dit boek is een compleet herziene uitgave van Voor alle duidelijkheid uit 2002. Het boek beperkt zich niet langer tot leerlingen met autisme in het gewoon onderwijs, maar is nu bruikbaar voor iedereen, van beginner tot expert, die werkt met leerlingen met autisme en een (rand)normale begaafdheid, zowel in het gewoon als in het buitengewoon of speciaal onderwijs.

Inkijken:

Colofon:

isbn: 9789064457159 · 2010 - 2015, 4de druk - co-editie met Autisme Centraal (Vlaamse Dienst Autisme, partner binnen Vijftact vzw) en uitgeverij Acco · paperback (12,5 x 20 cm) - 224p. · prijs: € 19.00
uitgeverij: EPO