Bouwboek voor kindercentra
Ine van Liempd - Ed Hoekstra

cover Bouwboek voor kindercentra

  Bookmark and Share

De afgelopen tien jaar is de kinderopvang in capaciteit verdrievoudigd. De uitbreiding is gerealiseerd in splinternieuwe gebouwen, alleen of samen met een school of andere organisatie, en in bestaande panden die verbouwd zijn tot kindercentra. Altijd is het een gebouw dat in de eerste plaats bestemd is voor kinderen en daarnaast voor medewerkers en ouders.
Een goed gebouw voor kinderen is een doordacht gebouw. Het is gebaseerd op heldere keuzes over pedagogische visie, werkwijze en groepsopbouw. Het voldoet aan praktische, functionele en technische eisen. En het heeft een buitenruimte die veilig en uitdagend is.
Er is geen blauwdruk voor zo'n gebouw: visies en werkwijzen verschillen en daarmee ook de gebouwen.

Dit Bouwboek voor kindercentra levert de bouwstenen voor het inhoudelijk programma van eisen waarmee opdrachtgevers (kinderopvangorganisaties, corporaties, schoolbesturen) hun eigen wensen kunnen formuleren voor een nieuw of te verbouwen kindercentrum. De uitgave biedt nuttige informatie voor architecten, ontwerpers van gebouwen en buitenruimten voor kinderopvang en voor adviseurs en beleidsmakers die betrokken zijn bij de ontwikkeling van nieuwe kindercentra.

Colofon:

isbn: 9789068685763 · 2011 · paperback met flappen (24 x 24 cm) - 168p. - 65 kleurenillustraties · prijs: € 24.50
uitgeverij: Thoth