Filosoferen op het bord · met kinderen van 10-12 jaar
Nanda van Bodegraven

cover Filosoferen op het bord

  Bookmark and Share

docentenexemplaar aanvragen

Hebben dieren eigen verantwoordelijkheid? Hoeveel geld is genoeg? Van wie is de aarde? Wie is de baas van je wil? Wat mag je doen met een vijand?

Filosoferen op het bord is een methode om speels en stapsgewijs dit soort vragen te onderzoeken met een groep kinderen tussen 10 en 12 jaar. Doel is dat de kinderen eraan gewend raken gedachten uit te wisselen en na te denken over de vragen en de dilemma's die het leven biedt. Zo kunnen ze een eigen persoonlijke visie ontwikkelen op wat belangrijk is in het leven. De belevingswereld van kinderen staat steeds centraal. De aanpak is geschikt voor alle opvoeders en scholen die met open vizier kijken naar de levensvragen die op het pad van kinderen komen.

De unieke werkwijze op het (digi)bord zorgt voor een overzichtelijk en toegankelijk filosofisch onderzoek. Dit boek biedt achttien inspirerende thema's als natuur, vrienden en planeet aarde. Ieder thema start met een verhaal over de belevenissen van vier kinderen. De duidelijke structuur van Filosoferen op het bord, de sprankelende opdrachten en de handreikingen in dit boek maken filosoferen met kinderen een avontuur!

Colofon:

isbn: 9789088504303 · 2013, 1ste druk · paperback - 144p. · prijs: € 22.50
uitgeverij: SWP