Onze Klas, Mijn Wereld · Theorie en praktijk van werken aan sociale competentie, taal en ICT in de groepen 1 tot en met 4 van de basisschool
Dorian de Haan - Els Schellekens

cover Onze Klas, Mijn Wereld

  Bookmark and Share

docentenexemplaar aanvragen

Hoe kun je systematisch werken aan de sociale ontwikkeling van jonge kinderen - groep 1 tot 4 van de basisschool - en recht doen aan de behoeften van je eigen groep? Hoe integreer je dat taalonderwijs? Hoe zet je ICT daarbij in en werk je aan digitaal burgerschap?

Onze Klas Mijn Wereld is een methodiek voor het werken aan de sociale competentie van kinderen in groep 1-4 van de basisschool. Deze methodiek onderscheidt zich van andere werkwijzen door leerkrachten pedagogische handvaten te geven om activiteiten voor sociale ontwikkeling te verbinden met de specifieke behoeften van de klas, met taalonderwijs en met de mogelijkheden van ICT. De activiteiten zijn ontwikkeld en uitgeprobeerd in acht basisscholen. Ruim 50 van die succesvolle activiteiten zijn beschreven. Zoals: journalisten van de dag, een welkomstvideo voor nieuwe leerlingen maken, werken met poppenverhalen rond sociale dilemma's, een digitaal zelfportret en conflictoplossing.

Onze Klas Mijn Wereld beidt tegelijkertijd een overzicht van recent onderzoek naar de ontwikkeling van kinderen op het gebied van identiteit, sociale relaties en groepsontwikkeling/burgerschap. Het levert een unieke bijdrage aan de bestaande literatuur voor de opleidingen, de nascholing en de leerkrachten die al in de praktijk werkzaam zijn.

Onze Klas Mijn Wereld is werken aan sociale competentie, taal en ICT in één.

Colofon:

isbn: 9789088504792 · 2014, 1ste druk · grote paperback - 272p. · prijs: € 39.90
uitgeverij: SWP