EPO op Facebook EPO op Facebook

geschiedenis

cover Een geschiedenis van sociaal werk

Een geschiedenis van sociaal werk
Dries Claessens

Een geschiedenis van het sociaal werk, van de antieke tot de postmoderne tijd en van de liefdadigheid van keizer Augustus tot de actieve welvaartsstaat van Frank Vandenbroucke. Maar ook een invalshoek om kritisch te kijken naar vandaag.

cover De mythe van de goede oorlog

De mythe van de goede oorlog
Amerika en de Tweede Wereldoorlog
Jacques R. Pauwels

De Tweede Wereldoorlog zoals u die niet op school zag. Compleet herziene uitgave.

cover Geschiedenis van het Amerikaanse volk

Geschiedenis van het Amerikaanse volk
Howard Zinn

3de, herziene uitgaven van deze klassieker, die het ontstaan en de groei van de VS bekijkt door de ogen van de underdogs. Met een actualisering door de auteur en een voorwoord van oud-VRT-correspondent in de VS Johan Depoortere.

cover Tien dagen die de wereld deden wankelen

Tien dagen die de wereld deden wankelen
John Reed

Het meeslepende ooggetuigenverslag van de jonge Amerikaanse journalist John Reed, een van de enige westerlingen die de Oktoberrevolutie van op de eerste rij meemaakte.

cover Terug op de plaats die ik nooit heb verlaten

Terug op de plaats die ik nooit heb verlaten
Tobias Schiff

In zinnen die lezen als verzen vertelt Tobias Schiff over zijn lange tocht langs de concentratiekampen van Hitler. Een ontroerende getuigenis. Een literaire ontdekking, aldus Arnon Grunberg in zijn voorwoord.

cover Kongo

Kongo
Een voorgeschiedenis
Lucas Catherine

Dit is het verhaal van toen Congo nog gewoon Kongo met hoofdletter K heette. Een relaas uit een periode toen men nog geloofde dat kolonisatie vooruitgang betekende en blanken nog een heel andere kijk op zwarten hadden.

cover Malcolm X

Malcolm X
Fikry El Azzouzi

Meer dan een halve eeuw na zijn dood blijft Malcolm X, formerly known as Malcolm Little, een icoon en cultheld in hetzelfde rijtje als Che en Lumumba. Dit boek wekt hem weer tot leven.

cover BelgiŽ

BelgiŽ
Een mťnage ŗ trois
Guido Fonteyn

Een bundeling van 3 essentiŽle boeken van Guido Fonteyn: Over de taalgrens, Grensgebied en Vlaanderen, Brussel, WalloniŽ. Samen een averechtse wandeling doorheen de geschiedenis van ons complexe land.

cover Jihad en kolonialisme

Jihad en kolonialisme
Lucas Catherine - Kareem El Hidjaazi

Een rit door een paar honderd jaar westerse maatschappelijke en culturele agressie in de moslimwereld. Met een bijdrage van Kareem el Hidjaazi een Brusselse moslim die vanuit BelgiŽ naar het Midden-Oosten trok.

cover Psychogenocide

Psychogenocide
Psychiatrie, kunst en massamoord onder de nazi's
Erik Thys

Erik Thys geeft de genocide van de nazi's op hun eigen burgers met een psychiatrische problematiek of handicap ťťn naam en vele gezichten. En legt een verrassende link met de beroemde nazitentoonstelling Entartete Kunst.

cover Natan Ramet

Natan Ramet
Mens, kampnummer, getuige
Ronny Vandecandelaere

Natan Ramet overleeft Birkenau. Dit boek evoceert de gruwelijke geschiedenis, maar ook hoe hij na de Shoah rechtkrabbelt en getuigt. Een verhaal over verwerken maar nooit vergeten.

top
 

Overzicht

alle boeken in de rubriek geschiedenis

Verwacht

Palestina

Palestina
Geschiedenis van een kolonisatie - Lucas Catherine

Van mammoet tot big mac

Van mammoet tot big mac
Een geschiedenis van onze voeding - Staf Henderickx