EPO op Facebook EPO op Facebook

geestelijke gezondheid - gezondheid

cover Dementie

Dementie
De essentie
Jan Steyaert

De belangrijkste info over dementie overzichtelijk bij elkaar, vanuit het perspectief van mensen die beroepsmatig zorgen voor personen met dementie en hun mantelzorgers.

cover De schat van je leven - deel 3 - Levensboek

De schat van je leven - deel 3 - Levensboek
Herinneringen ophalen met mensen met dementie
Herlinde Dely

Het werkboek, deel drie van de bundel, apart verkrijgbaar. Een levensboek om zelf het levensverhaal van de persoon met dementie in op te tekenen. Voor mantelzorgers, professionele hulpverleners en vrijwilligers.

cover De schat van je leven

De schat van je leven
Herinneringen ophalen met mensen met dementie
Herlinde Dely

Drie boekjes die een geheel vormen met: informatie over dementie en het belang van herinneringen, foto's en gespreksmateriaal rond negen thema's en een levensboek om zelf het levensverhaal van de persoon met dementie in op te tekenen. Voor mantelzorgers, professionele hulpverleners en vrijwilligers.

cover Leren met autisme

Leren met autisme
Autistisch denken in de onderwijspraktijk
Kobe Vanroy

Dit boek verheldert, aan de hand van de AutismeCentraalMethodiek, gedragsproblemen in de klas vanuit autistisch denken en biedt een concrete aanpakstrategie waarin er plaats is voor zowel omgevingsaanpassingen als vaardigheden leren.

cover Langer thuis met dementie

Langer thuis met dementie
De (on)mogelijkheden in beeld
Jan Steyaert - Stefanie Meeuws

In dit boek staan de verschillende manieren centraal waarop we mensen met dementie kunnen ondersteunen om zelfstandig thuis te wonen, zoals psycho-educatie, een goed samenspel van ambulante hulpverlening of technologie en woningaanpassingen.

cover Peter Positief

Peter Positief
Een leven met hiv
Peter Dombret

Maar wat doe je wanneer je dokter je op een dag meedeelt: Uw bloedresultaten wijzen uit dat u seropositief bent? Dit boek is het verhaal van Peter die dat 20 jaar geleden te horen kreeg. Het klinkt als een lied van hoop en optimisme.

cover Brood en bomen

Brood en bomen
Dementie uitgelicht
Eric Du Meunier - Hugo Goedemť

Een boek met luchtige en minder luchtige verhalen over communicatie tussen mensen met dementie en hun familie en mantelzorgers, verhalen over mislukkingen, valkuilen en successen, met boordevol grote en kleine praktische tips, en ook aandacht voor dementie en zingeving.

cover Help! Mijn kind heeft een eetstoornis

Help! Mijn kind heeft een eetstoornis
Els Verheyen - Staf Henderickx

Wat kunnen we leren uit de verhalen van familieleden van een kind met een eetstoornis? Hoe kunnen familieleden die pas met de diagnose geconfronteerd worden zich voorbereiden op wat komt? Hoe steun je je kind tijdens het ziekte- en herstelproces? Dit boek beantwoordt de vragen die er toe doen.

cover Aap-zee-koe 2

Aap-zee-koe 2
Een schrijfprogramma voor kinderen met autisme
Anke Van Acker - Kobe Vanroy

Dit boek biedt een pak ideeŽn en tips om bij het leren schrijven rekening te houden met het uniek autistisch denken. Daarnaast gaat het dieper in op fundamentele aandachtspunten en keuzes waarmee begeleiders worden geconfronteerd. Met extra materiaal te downloaden.

cover Verplegen

Verplegen
Over de drempel heen
Het Wit-Gele Kruis van Antwerpen

In 16 verhalen mee op pad met de thuisverpleegkundigen van het Wit-Gele Kruis van Antwerpen. Een inkijk in evenzoveel levens en een liefdesverklaring aan het beroep.

top
 

Nu met dvd

Het geheim van de ruimtelift met dvd

Het geheim van de ruimtelift is nu ook verkrijgbaar met dvd, waarop mensen met autisme getuigen hoe zij het lezen van de strip ervaren hebben - info

Overzicht

alle boeken in de rubriek gezondheid

Verwacht

Alles of niets

Alles of niets
Zelfhulpgids voor mensen met een bipolaire stoornis - Marc De Hert - Erik Thys - Geerdt Magiels - Sabien Wyckaert

Jongdementie

Jongdementie
De beklimming van de berg Alzheimer - Jurn Verschraegen - Mathieu Vandenbulcke - Rick de Leeuw