EPO behoort niet tot een uitgeversgroep en kiest voor een onafhankelijke koers. In onze boeken geen officiële waarheden en geen eenheidsdenken, maar feitelijke analyses, achterkanten van het officiële gelijk, de ontrafeling van mythes. Onze boeken richten zich daarbij niet tot een kleine groep specialisten, maar tot een breed publiek.

 

 

nieuwe boeken

  Terug op de plaats die ik nooit heb verlaten Terug op de plaats die ik nooit heb verlaten - Tobias Schiff
In zinnen die lezen als verzen vertelt Tobias Schiff over zijn lange tocht langs de concentratiekampen van Hitler. Een ontroerende getuigenis. Een literaire ontdekking, aldus Arnon Grunberg in zijn voorwoord.
klik de cover voor meer info
  Het boek van Sint-Niklaas Het boek van Sint-Niklaas - Johan de Vos
Een uitnodiging om mee door Sint-Niklaas te stappen, de stad die in 800 jaar wordt, en door een heel andere bril naar de dingen te kijken.
klik de cover voor meer info
  Parcours Gainsbourg Parcours Gainsbourg - Rudolf Hecke
Geen biografie deel 2 over le Beau Serge, wel een heerlijk nieuw boek met nieuwe onthullende verhalen en anekdotes. Van Parijs naar Amsterdam, Brussel, Luik, Oostende... Gainsbourg chez les Belges et les Hollandais, quoi.
klik de cover voor meer info
  TTIP en CETA voor beginners TTIP en CETA voor beginners - Line De Witte
Een toegankelijk boekje boordevol voorbeelden over de achtergrond van de vrijhandelsakkoorden TTIP en CETA. Wie wordt er beter van en wie niet?
klik de cover voor meer info
  Kongo Kongo - Lucas Catherine
Dit is het verhaal van toen Congo nog gewoon Kongo met hoofdletter K heette. Een relaas uit een periode toen men nog geloofde dat kolonisatie vooruitgang betekende en blanken nog een heel andere kijk op zwarten hadden.
klik de cover voor meer info
  In Molenbeek In Molenbeek - Hans Vandecandelaere
In deze herziene uitgave blijft het oorspronkelijke verhaal over het mozaÔek en de dynamiek van culturen, religies, veiligheid, sluikstort, onderwijs, armoede en gemondialiseerde rijkdomproductie behouden. Maar in twee nieuw hoofdstukken blikt de auteur ook terug op een bewogen jaar.
klik de cover voor meer info
  Graailand Graailand - Peter Mertens
Het langverwachte vervolg op Hoe durven ze? - Een alternatief op de profeten van de angst, zoals Trump, Le Pen en Wilders.
klik de cover voor meer info
  Kinderen van het web Kinderen van het web - Peter Dupont
In 2013 gaat de Belgische onderzoeksjournalist Peter Dupont undercover in het milieu van het webcam kindersekstoerisme op de Filipijnen. Hij ontdekt een land waar letterlijk alles te koop is.
klik de cover voor meer info
  De kracht van rechtvaardigheid De kracht van rechtvaardigheid - Jan Nolf
Vertrekkend van zijn 25 jaar lange loopbaan legt Vlaanderen bekendste erevrederechter de vinger op de wonde van justitie. En hij toont aan hoe het anders kan.
klik de cover voor meer info
  Ry Cooder Ry Cooder - Wouter Bulckaert
Allereerste biografie van de Amerikaanse gitarist en songschrijver, maatschappijkritische verhalenverteller en hedendaagse Woody Guthrie. Een pageturner vol scherpe dialogen, snedige anekdotes en verrassende verhalen.
klik de cover voor meer info
  Malcolm X Malcolm X - Fikry El Azzouzi
Meer dan een halve eeuw na zijn dood blijft Malcolm X, formerly known as Malcolm Little, een icoon en cultheld in hetzelfde rijtje als Che en Lumumba. Dit boek wekt hem weer tot leven.
klik de cover voor meer info
  Klein lexicon van het managementjargon Klein lexicon van het managementjargon - Rudi Laermans - Lieven De Cauter - Karel Vanhaesebrouck
In dit klein handwoordenboek doorprikken de auteurs de nieuwe, ideologisch geladen woorden die onze taal binnenslopen vanuit duren boeken over management, marketing en merchandising. Van audit tot zelfevaluatie, over branding, competitiviteit en win-winoperatie. Om de lezer de ogen te openen en te wapenen.
klik de cover voor meer info
  Boogie Business Boogie Business - Paul Ambach, opgetekend door Dirk Steenhaut
De ontmoetingen van Paul Ambach met een eindeloze stoet legendes maar ook zijn eigen carriŤre als muzikant lezen als een avonturenroman. De aangrijpende geschiedenis van zijn Joodse familie lijkt dan weer eerder op een Hollywoodfilm. Maar voor beide geldt: de realiteit overtreft de fictie.
klik de cover voor meer info
  De stilte en het onuitsprekelijke De stilte en het onuitsprekelijke - Antoon Van den Braembussche
Een zoektocht naar een diepere, existentiŽle en spirituele dimensie, een ervaring van het onuitsprekelijke die meer dan ooit de geijkte grenzen tussen kunst en mystiek, religie en atheÔsme, tussen westerse en oosterse filosofie doorbreekt.
klik de cover voor meer info
  De tabakslobby in BelgiŽ De tabakslobby in BelgiŽ - Luk Joossens
Joossens begon zijn kruisvaart tegen de sigaret in 1977. Aan de vooravond van zijn pensioen blikt hij terug en noemt hij man en paard.
klik de cover voor meer info
  Vrijheid & Zekerheid Vrijheid & Zekerheid - Dirk Holemans
In dit uitdagende boek toont Holemans aan hoe de samenleving van de 21ste eeuw eruit kan zien en hoe we ecologische rechtvaardigheid en sociale duurzaamheid bereiken.
klik de cover voor meer info
  Terra Reversa Terra Reversa - Peter Tom Jones - Vicky De Meyere
Een update van het boek dat voor het eerst verscheen in 2009. Een verrassend positief geluid in het debat over de transitie naar een klimaatvriendelijke, circulaire ťn veerkrachtige economie.
klik de cover voor meer info
  Dementie Dementie - Jan Steyaert
De belangrijkste info over dementie overzichtelijk bij elkaar, vanuit het perspectief van mensen die beroepsmatig zorgen voor personen met dementie en hun mantelzorgers.
klik de cover voor meer info
  De supersamenwerker De supersamenwerker - Dirk Van Duppen - Johan Hoebeke
Aan de hand van recent wetenschappelijk onderzoek van biologen, antropologen, neurowetenschappers en kinderpsychologen tonen Van Duppen en Hoebeke dat de mens in wezen supersociaal is. Dit explosieve boek werpt een nieuw licht op ons mensbeeld. Want neen, wij zijn niet de koele winstwolven die neoliberale economen van ons proberen maken.
klik de cover voor meer info
  De eeuw van onze kinderen De eeuw van onze kinderen - Rik Pinxten
Dit is niet de autobiografie van Rik Pinxten. In dit boek gebruikt onze bekendste antropoloog zichzelf wel als ingangspoort tot een universeel verhaal: dat van de grote verschuivingen van onze naoorlogse geschiedenis. Een filosofisch boek ťn een parabel over het leven van en in de westerse cultuur.
klik de cover voor meer info
  BelgiŽ BelgiŽ - Guido Fonteyn
Een bundeling van 3 essentiŽle boeken van Guido Fonteyn: Over de taalgrens, Grensgebied en Vlaanderen, Brussel, WalloniŽ. Samen een averechtse wandeling doorheen de geschiedenis van ons complexe land.
klik de cover voor meer info
  Oorlog zonder grenzen Oorlog zonder grenzen - Ludo De Brabander
In dit boek toont Ludo De Brabander hoe de politiek van westerse en regionale machten in de Arabische wereld overal als een boemerang in het gezicht van gewone mensen terugvliegt.
klik de cover voor meer info
  De uitverkoop van Zuid-Amerika De uitverkoop van Zuid-Amerika - Raf Custers
Raf Custers reisde elf maanden van BraziliŽ, door Uruguay en ArgentiniŽ, naar Chili en BoliviŽ en belicht in zijn boek de burgerbewegingen daar, die willen dat hun natuur en toekomst voorrang krijgen op het grote geldgewin van regeringen en big business.
klik de cover voor meer info
  FUCK TINA! FUCK TINA! - Nigel Williams
In dit boek en deze film steekt de Antwerps-Britse stand-upcomedian opnieuw het Kanaal over, naar zijn geboortestad Bristol, naar schrijver Owen Jones, naar diens collega Joris Luyendijk, maar ook naar de jaren dat de Iron Lady de plak zwaaide. Aan de hand van gesprekken met onder andere Tom Lanoye, Slongs Dievanongs en Rachida Aziz koppelt Williams voortdurend terug naar BelgiŽ. Hoezo, There Is No Alternative?
klik de cover voor meer info
  Winsthonger Winsthonger - Michael Parenti
Een beest dat alles en iedereen om zich heen verslindt en uiteindelijk gedoemd is ook zichzelf te vernietigen: zo omschrijft Michael Parenti ons economisch systeem, ook wel eens Ďkapitalismeí genoemd. In zijn gekende spitante stijl neemt de oude meester u mee op een dolle rit doorheen zijn vaderland.
klik de cover voor meer info
  Wannes Wannes - Dree Peremans sr.
In 2008 overleed Wannes Van de Velde, zanger, flamencogitarist, schilder, tekenaar, liedjesschrijver, componist, decorontwerper- en bouwer, lesgever, columnist, schrijver, inspirator voor vele muzikanten... Deze biografie brengt hem een beetje terug...
klik de cover voor meer info

Kijk ook op de themapagina's

• politiek-economie •  sociaal-politiek
• geschiedenis •  gezondheid •  muziek

activiteiten

 • Boekvoorstelling Parcours "Gainsbourg"
       02-03-2017 - 19.30 uur
       @ Leuven - info
 • FUCK TINA! - filmvoorstelling en gesprek
       07-03-2017 - 20 uur
       @ Mechelen - info
 • Graailand on Tour
       07-03-2017 - van 20 tot 22 uur
       @ Gent - info
 • Boekvoorstelling "Fuck TINA"
       09-03-2017 - 19.30 uur
       @ Beerse - info
 • Boekvoorstelling "TTIP en CETA voor beginners"
       09-03-2017 - 19.30 uur (deuren om 19 uur)
       @ Leuven - info
 • Signeersessie "Het boek van Sint-Niklaas"
       11-03-2017 - van 14.30 tot 16 uur
       @ Sint-Niklaas - info
 • Boekvoorstelling met signeersessie "TTIP en CETA voor beginners"
       15-03-2017 - van 15 tot 16.30 uur
       @ Antwerpen - info
 • Boekvoorstelling "Ry Cooder" met muziek
       16-03-2017 - 20 uur
       @ Destelbergen - info
 • Vrij-Spraak: Dirk Van Duppen en gasten over 'De supersamenwerker'
       16-03-2017 - van 19.30 tot 21.30 uur
       @ Kortrijk - info
 • De Volgende Stroof in het kader van de Nacht van de Geschiedenis
       21-03-2017 - 20 uur
       @ Kampenhout - info
 • Graailand on Tour
       21-03-2017 - 20 uur
       @ Antwerpen - info
 • Boekvoorstelling "Ry Cooder" met muziek
       22-03-2017 - van 20 tot 23 uur
       @ Menen - info
 • Boekvoorstelling "Vrijheid & Zekerheid" + "Climate Express"
       23-03-2017 - 20 uur
       @ Herent - info
 • Artistieke Coopertest "Het boek van Sint-Niklaas"
       26-03-2017 - 14.30 uur (zomertijd)
       @ Sint-Niklaas - info
 • Boekvoorstelling "Wannes"
       29-03-2017 - van 20 tot 22 uur
       @ Mol - info
 • De Volgende Stroof
       30-03-2017 - 20 uur
       @ Balegem - info
 • Graailand on Tour
       30-03-2017 - 20.30 uur (deuren 19.30 uur)
       @ Brussel - info
 • Graailand on Tour
       01-04-2017 - 20.15 uur (deuren 19.30 uur)
       @ Kortrijk - info
 • Boekvoorstelling "Ry Cooder" met muziek
       20-04-2017 - 20 uur
       @ Waregem - info
 • De onzichtbare liefde in Sint-Niklaas
       21-04-2017 - 20 uur
       @ Sint-Niklaas - info
 • Graailand on Tour
       27-04-2017 - 20 uur
       @ Leuven - info
 • De Volgende Stroof
       09-11-2017 - te bepalen
       @ Geel - info

 

 

 

 

 

top
 
Graailand on tour

Graailand on Tour - het volledige overzicht

nieuwe boeken voorjaar 2017

nieuwe boeken voorjaar 2017
   · overzicht online
   · folder in pdf

Recente essays en opiniestukken

Vanaf 20 euro gratis verzending binnen België

cadeaubon voor online bestellingen

cadeaubon  
info

blijf op de hoogte

schrijf in op onze nieuwsbrieven

Of kies voor rss feed