EPO behoort niet tot een uitgeversgroep en kiest voor een onafhankelijke koers. In onze boeken geen officiële waarheden en geen eenheidsdenken, maar feitelijke analyses, achterkanten van het officiële gelijk, de ontrafeling van mythes. Onze boeken richten zich daarbij niet tot een kleine groep specialisten, maar tot een breed publiek.

 

 

nieuwe boeken

  De Chomsky Papers De Chomsky Papers - Noam Chomsky
U wil de grote conflicten van deze tijd begrijpen? Lees dit magnum opus van de meest geciteerde levende auteur ter wereld.
klik de cover voor meer info
  Een geschiedenis van sociaal werk Een geschiedenis van sociaal werk - Dries Claessens
Een geschiedenis van het sociaal werk, van de antieke tot de postmoderne tijd en van de liefdadigheid van keizer Augustus tot de actieve welvaartsstaat van Frank Vandenbroucke. Maar ook een invalshoek om kritisch te kijken naar vandaag.
klik de cover voor meer info
  Feminisme Feminisme - Anja Meulenbelt
Meulenbelt sloopt de heilige huisjes. Gaat feminisme écht over de gelijkheid tussen man en vrouw? Moeten feministen blij zijn met vrouwelijke politici en bedrijfsleiders die zich als cheerleaders van het neoliberalisme gedragen?
klik de cover voor meer info
  De mythe van de goede oorlog De mythe van de goede oorlog - Jacques R. Pauwels
De Tweede Wereldoorlog zoals u die niet op school zag. Compleet herziene uitgave.
klik de cover voor meer info
  Geschiedenis van het Amerikaanse volk Geschiedenis van het Amerikaanse volk - Howard Zinn
3de, herziene uitgaven van deze klassieker, die het ontstaan en de groei van de VS bekijkt door de ogen van de underdogs. Met een actualisering door de auteur en een voorwoord van oud-VRT-correspondent in de VS Johan Depoortere.
klik de cover voor meer info
  Jongdementie Jongdementie - Jurn Verschraegen - Mathieu Vandenbulcke - Rick de Leeuw
Drie mensen met jongdementie en hun partners maakten samen een bergtocht in de Nepalese Himalaya. Omdat ze het verhaal willen vertellen dat achter jongdementie schuilgaat. Omdat ze véél meer zijn dan die aandoening alleen.
klik de cover voor meer info
  Lobbyen in de Wetstraat Lobbyen in de Wetstraat - Dominique Soenens
Een onthullende blik achter de schermen van onze democratie, op basis van gesprekken met meer dan honderd politici, lobbyisten, politicologen, kabinetsmedewerkers en andere betrokkenen.
klik de cover voor meer info
  Tien dagen die de wereld deden wankelen Tien dagen die de wereld deden wankelen - John Reed
Het meeslepende ooggetuigenverslag van de jonge Amerikaanse journalist John Reed, een van de enige westerlingen die de Oktoberrevolutie van op de eerste rij meemaakte.
klik de cover voor meer info
  Frontlijnen Frontlijnen - Nick Meynen
Een reis langs de achterkant van onze mondiale economie, met op elke frontlijn de conclusie: dit economisch systeem is onhoudbaar. Toch is dit geen pessimistisch boek, de hoofdrol is weggelegd voor mensen die zich verzetten tegen het kwartaalkapitalisme.
klik de cover voor meer info
  Inaya Inaya - Bleri Lleshi
Wachtend op de geboorte van zijn eerste kind, schrijft de auteur een brief. Over zijn eigen roots diep in de Albanese Alpen. Over Brussel, de geboortestad van Inaya. Maar zeker ook over de wereld waarin ze zal opgroeien.
klik de cover voor meer info
  Van cohousing tot volkstuin Van cohousing tot volkstuin - Gerard Hautekeur
Een ronde van Vlaanderen langs stadslandbouwprojecten, sociaal distributieplatform gezonde voeding, sociale kruideniers, cohousingprojecten, initiatieven van buurteconomie, ruil- of deeleconomie. Langs hoofdrolspelers, bevoorrechte getuigen en experts.
klik de cover voor meer info
  Terug op de plaats die ik nooit heb verlaten Terug op de plaats die ik nooit heb verlaten - Tobias Schiff
In zinnen die lezen als verzen vertelt Tobias Schiff over zijn lange tocht langs de concentratiekampen van Hitler. Een ontroerende getuigenis. Een literaire ontdekking, aldus Arnon Grunberg in zijn voorwoord.
klik de cover voor meer info
  Het boek van Sint-Niklaas Het boek van Sint-Niklaas - Johan de Vos
Een uitnodiging om mee door Sint-Niklaas te stappen, de stad die in 800 jaar wordt, en door een heel andere bril naar de dingen te kijken.
klik de cover voor meer info
  Parcours Gainsbourg Parcours Gainsbourg - Rudolf Hecke
Geen biografie deel 2 over le Beau Serge, wel een heerlijk nieuw boek met nieuwe onthullende verhalen en anekdotes. Van Parijs naar Amsterdam, Brussel, Luik, Oostende... Gainsbourg chez les Belges et les Hollandais, quoi.
klik de cover voor meer info
  TTIP en CETA voor beginners TTIP en CETA voor beginners - Line De Witte
Een toegankelijk boekje boordevol voorbeelden over de achtergrond van de vrijhandelsakkoorden TTIP en CETA. Wie wordt er beter van en wie niet?
klik de cover voor meer info
  Kongo Kongo - Lucas Catherine
Dit is het verhaal van toen Congo nog gewoon Kongo met hoofdletter K heette. Een relaas uit een periode toen men nog geloofde dat kolonisatie vooruitgang betekende en blanken nog een heel andere kijk op zwarten hadden.
klik de cover voor meer info
  In Molenbeek In Molenbeek - Hans Vandecandelaere
In deze herziene uitgave blijft het oorspronkelijke verhaal over Oud-Molenbeek behouden. Maar in twee nieuw hoofdstukken blikt de auteur ook terug op een bewogen jaar.
klik de cover voor meer info
  Graailand Graailand - Peter Mertens
Het langverwachte vervolg op Hoe durven ze? - Een alternatief op de profeten van de angst, zoals Trump, Le Pen en Wilders.
klik de cover voor meer info
  Kinderen van het web Kinderen van het web - Peter Dupont
In 2013 gaat de Belgische onderzoeksjournalist Peter Dupont undercover in het milieu van het webcam kindersekstoerisme op de Filipijnen. Hij ontdekt een land waar letterlijk alles te koop is.
klik de cover voor meer info
  De kracht van rechtvaardigheid De kracht van rechtvaardigheid - Jan Nolf
Vertrekkend van zijn 25 jaar lange loopbaan legt Vlaanderen bekendste erevrederechter de vinger op de wonde van justitie. En hij toont aan hoe het anders kan.
klik de cover voor meer info
  Ry Cooder Ry Cooder - Wouter Bulckaert
Allereerste biografie van de Amerikaanse gitarist en songschrijver, maatschappijkritische verhalenverteller en hedendaagse Woody Guthrie. Een pageturner vol scherpe dialogen, snedige anekdotes en verrassende verhalen.
klik de cover voor meer info
  Boogie Business Boogie Business - Paul Ambach - Dirk Steenhaut
De ontmoetingen van Paul Ambach met een eindeloze stoet legendes maar ook zijn eigen carrière als muzikant lezen als een avonturenroman. De aangrijpende geschiedenis van zijn Joodse familie lijkt dan weer eerder op een Hollywoodfilm.
klik de cover voor meer info
  Malcolm X Malcolm X - Fikry El Azzouzi
Meer dan een halve eeuw na zijn dood blijft Malcolm X, formerly known as Malcolm Little, een icoon en cultheld in hetzelfde rijtje als Che en Lumumba. Dit boek wekt hem weer tot leven.
klik de cover voor meer info
  De stilte en het onuitsprekelijke De stilte en het onuitsprekelijke - Antoon Van den Braembussche
Een zoektocht naar een diepere, existentiële en spirituele dimensie, een ervaring van het onuitsprekelijke die meer dan ooit de geijkte grenzen tussen kunst en mystiek, religie en atheïsme, tussen westerse en oosterse filosofie doorbreekt.
klik de cover voor meer info

Kijk ook op de themapagina's

• politiek-economie •  sociaal-politiek •  geschiedenis •  gezondheid •  muziek

activiteiten

 • Graailand on Tour
       07-11-2017 - 20.15 uur (deuren om 19.30 uur)
       @ Oostende - info
 • De Volgende Stroof
       09-11-2017 - te bepalen
       @ Geel - info
 • Lezing "Van cohousing tot volkstuin"
       24-11-2017 - van 9.30 tot 12 uur
       @ Temse - info

 

 

 

 

 

top
 

EPO-auteurs op de Gentse Feestendebatten

Gentse Feestendebatten 2017

klik hier voor het volledige programma

nieuwe boeken voorjaar 2017

nieuwe boeken voorjaar 2017
   · overzicht online
   · folder in pdf

Vanaf 20 euro gratis verzending binnen België

cadeaubon voor online bestellingen

cadeaubon  
info

blijf op de hoogte

schrijf in op onze nieuwsbrieven

Of kies voor rss feed