EPO op Facebook EPO op Facebook

politiek & economie

cover De Chomsky Papers

De Chomsky Papers
Noam Chomsky

U wil de grote conflicten van deze tijd begrijpen? Lees dit magnum opus van de meest geciteerde levende auteur ter wereld.

cover Lobbyen in de Wetstraat

Lobbyen in de Wetstraat
Dominique Soenens

Een onthullende blik achter de schermen van onze democratie, op basis van gesprekken met meer dan honderd politici, lobbyisten, politicologen, kabinetsmedewerkers en andere betrokkenen.

cover Frontlijnen

Frontlijnen
Een reis langs de achterkant van de wereldeconomie
Nick Meynen

Een reis langs de achterkant van onze mondiale economie, met op elke frontlijn de conclusie: dit economisch systeem is onhoudbaar. Toch is dit geen pessimistisch boek, de hoofdrol is weggelegd voor mensen die zich verzetten tegen het kwartaalkapitalisme.

cover Van cohousing tot volkstuin

Van cohousing tot volkstuin
De opmars van een andere economie
Gerard Hautekeur

Een ronde van Vlaanderen langs stadslandbouwprojecten, sociaal distributieplatform gezonde voeding, sociale kruideniers, cohousingprojecten, initiatieven van buurteconomie, ruil- of deeleconomie. Langs hoofdrolspelers, bevoorrechte getuigen en experts.

cover TTIP en CETA voor beginners

TTIP en CETA voor beginners
Is het gevaar geweken?
Line De Witte

Een toegankelijk boekje boordevol voorbeelden over de achtergrond van de vrijhandelsakkoorden TTIP en CETA. Wie wordt er beter van en wie niet?

cover Graailand

Graailand
Het leven boven onze stand
Peter Mertens

Het langverwachte vervolg op Hoe durven ze? - Een alternatief op de profeten van de angst, zoals Trump, Le Pen en Wilders.

cover De tabakslobby in BelgiŽ

De tabakslobby in BelgiŽ
Luk Joossens

Joossens begon zijn kruisvaart tegen de sigaret in 1977. Aan de vooravond van zijn pensioen blikt hij terug en noemt hij man en paard.

cover Oorlog zonder grenzen

Oorlog zonder grenzen
Ludo De Brabander

In dit boek toont Ludo De Brabander hoe de politiek van westerse en regionale machten in de Arabische wereld overal als een boemerang in het gezicht van gewone mensen terugvliegt.

cover De uitverkoop van Zuid-Amerika

De uitverkoop van Zuid-Amerika
Grondstoffen, burgers en big business
Raf Custers

Raf Custers reisde elf maanden van BraziliŽ, door Uruguay en ArgentiniŽ, naar Chili en BoliviŽ en belicht in zijn boek de burgerbewegingen daar, die willen dat hun natuur en toekomst voorrang krijgen op het grote geldgewin van regeringen en big business.

cover FUCK TINA!

FUCK TINA!
Opgetekend door Trees Heirbaut, gefilmd door Jef Maes
Nigel Williams

De Antwerps-Britse stand-upcomedian steekt opnieuw het Kanaal over, naar zijn geboortestad Bristol, naar schrijver Owen Jones, naar diens collega Joris Luyendijk, en naar de jaren dat de Iron Lady de plak zwaaide.

cover Winsthonger

Winsthonger
Michael Parenti

Een beest dat alles om zich heen verslindt en uiteindelijk gedoemd is ook zichzelf te vernietigen: zo omschrijft Michael Parenti het kapitalisme. In zijn gekende spitante stijl neemt de oude meester u mee op een dolle rit doorheen zijn vaderland.

cover De mens, de robot, de arbeid

De mens, de robot, de arbeid
Gilbert De Swert

Een boek over robotisering en digitalisering, over Google en de echte Tesla. Over minder werk en minder werken, en over oplossingen die eigenlijk te radicaal zijn om door iemand anders dan een Silicon Valley-entrepreneur gesuggereerd te worden.

cover Let op je woorden

Let op je woorden
Politiek, taal en strijd
Jan Blommaert

In dit boekje gaat taalkundig antropoloog Jan Blommaert in op de diepere structuren van de taal die onze hoofden vult. Hij verheldert begrippen en geeft tips om doorheen de woordenwolk te leren kijken en de producenten ervan lik op stuk te geven.

cover De mythe van de groene economie

De mythe van de groene economie
Anneleen Kenis - Matthias Lievens

Dit boek ontrafelt de mythe van de groene economie in al haar dimensies - emissiehandel, duurzaam consumeren, bevolkingscontrole, technologisch optimisme... 3de geheel herziene editie, met een eerste balans van de klimaattop in Parijs.

cover Het establishment

Het establishment
Owen Jones

Een tocht langs de achterkamertjes van de Britse elite. Wat zijn de onderlinge relaties tussen de rijken? Welke machtsinstrumenten gebruiken ze? Hoe plunderen ze de openbare diensten?

top
 

Overzicht

alle boeken in de rubriek politiek-economie

Verwacht

Als de laatste boom geveld is, eten we ons geld wel op

Als de laatste boom geveld is, eten we ons geld wel op
Het kapitalisme versus de aarde - Ludo De Witte

Asbest

Asbest
Leugens, chantage en mensenlevens -

Congoís gewelddadige vrede

Congoís gewelddadige vrede - Kris Berwouts

Waarom (niet) langer werken?

Waarom (niet) langer werken? - Kim De Witte