EPO op Facebook EPO op Facebook

politiek & economie

cover Van cohousing tot volkstuin

Van cohousing tot volkstuin
De opmars van een andere economie
Gerard Hautekeur

Een ronde van Vlaanderen langs stadslandbouwprojecten, sociaal distributieplatform gezonde voeding, sociale kruideniers, cohousingprojecten, initiatieven van buurteconomie, ruil- of deeleconomie. Langs hoofdrolspelers, bevoorrechte getuigen en experts.

cover TTIP en CETA voor beginners

TTIP en CETA voor beginners
Is het gevaar geweken?
Line De Witte

Een toegankelijk boekje boordevol voorbeelden over de achtergrond van de vrijhandelsakkoorden TTIP en CETA. Wie wordt er beter van en wie niet?

cover Graailand

Graailand
Het leven boven onze stand
Peter Mertens

Het langverwachte vervolg op Hoe durven ze? - Een alternatief op de profeten van de angst, zoals Trump, Le Pen en Wilders.

cover De tabakslobby in BelgiŽ

De tabakslobby in BelgiŽ
Luk Joossens

Joossens begon zijn kruisvaart tegen de sigaret in 1977. Aan de vooravond van zijn pensioen blikt hij terug en noemt hij man en paard.

cover Oorlog zonder grenzen

Oorlog zonder grenzen
Ludo De Brabander

In dit boek toont Ludo De Brabander hoe de politiek van westerse en regionale machten in de Arabische wereld overal als een boemerang in het gezicht van gewone mensen terugvliegt.

cover De uitverkoop van Zuid-Amerika

De uitverkoop van Zuid-Amerika
Grondstoffen, burgers en big business
Raf Custers

Raf Custers reisde elf maanden van BraziliŽ, door Uruguay en ArgentiniŽ, naar Chili en BoliviŽ en belicht in zijn boek de burgerbewegingen daar, die willen dat hun natuur en toekomst voorrang krijgen op het grote geldgewin van regeringen en big business.

cover FUCK TINA!

FUCK TINA!
Opgetekend door Trees Heirbaut, gefilmd door Jef Maes
Nigel Williams

In dit boek en deze film steekt de Antwerps-Britse stand-upcomedian opnieuw het Kanaal over, naar zijn geboortestad Bristol, naar schrijver Owen Jones, naar diens collega Joris Luyendijk, maar ook naar de jaren dat de Iron Lady de plak zwaaide. Aan de hand van gesprekken met onder andere Tom Lanoye, Slongs Dievanongs en Rachida Aziz koppelt Williams voortdurend terug naar BelgiŽ. Hoezo, There Is No Alternative?

cover Winsthonger

Winsthonger
Michael Parenti

Een beest dat alles en iedereen om zich heen verslindt en uiteindelijk gedoemd is ook zichzelf te vernietigen: zo omschrijft Michael Parenti ons economisch systeem, ook wel eens Ďkapitalismeí genoemd. In zijn gekende spitante stijl neemt de oude meester u mee op een dolle rit doorheen zijn vaderland.

cover De mens, de robot, de arbeid

De mens, de robot, de arbeid
Gilbert De Swert

Een boek over robotisering en digitalisering, over Google en de echte Tesla. Over minder werk en minder werken, en over oplossingen die eigenlijk te radicaal zijn om door iemand anders dan een Silicon Valley-entrepreneur gesuggereerd te worden.

cover Let op je woorden

Let op je woorden
Politiek, taal en strijd
Jan Blommaert

Politiek is een wereld van woorden en beelden. In dit boekje gaat taalkundig antropoloog Jan Blommaert in op de diepere structuren van de taal die onze hoofden vult. Hij verheldert begrippen en geeft tips om doorheen de woordenwolk te leren kijken en de producenten ervan lik op stuk te geven.

cover De mythe van de groene economie

De mythe van de groene economie
Anneleen Kenis - Matthias Lievens

Dit boek ontrafelt de mythe van de groene economie in al haar dimensies - emissiehandel, duurzaam consumeren, bevolkingscontrole, technologisch optimisme... 3de geheel herziene editie, met een eerste balans van de klimaattop in Parijs.

cover Het establishment

Het establishment
Owen Jones

Een tocht langs de achterkamertjes van de Britse elite, van de lobby's in Westminster tot de mediaredacties, van de hoofdkantoren van de grote bedrijven tot de trading rooms van de City en de hoofdkwartieren van de politie. Wat zijn de onderlinge relaties tussen de rijken? Welke machtsinstrumenten gebruiken ze? Hoe plunderen ze de openbare diensten?

cover Groeten uit Griekenland

Groeten uit Griekenland
Bruno Tersago

Een postkaart zonder zon of zee, maar met schetsen van een land in crisis en onder besparingen, waar de middenklasse dreigt te verdwijnen en de allerrijksten buiten schot blijven. Maar ook met verhalen van verzet en strijd.

cover Een jaar in de wereld van de ongelijkheid

Een jaar in de wereld van de ongelijkheid
Geert Schuermans

Samenlevingsopbouw Vlaanderen zwengelt het debat over de groeiende ongelijkheid en hoe ze een halt toe te roepen aan en legt prominente specialisten en politici op de rooster.

cover De miljonairstaks en zeven andere briljante ideeŽn om de samenleving te veranderen

De miljonairstaks en zeven andere briljante ideeŽn om de samenleving te veranderen
Peter Mertens [red.]

Een palet van acht verrassende ideeŽn die de samenleving creatief uitdagen.

top
 

Overzicht

alle boeken in de rubriek politiek-economie

Verwacht

De Chomsky Papers

De Chomsky Papers - Noam Chomsky

Frontlijnen

Frontlijnen
Een reis langs de achterkant van de wereldeconomie - Nick Meynen

Lang leve de vergrijzing

Lang leve de vergrijzing - Patrick Deboosere

Lobbyen in de Wetstraat

Lobbyen in de Wetstraat - Dominique Soenens

Waarom (niet) langer werken?

Waarom (niet) langer werken? - Kim De Witte