Kastelen in Laken

Van 't Groothof tot Belvédère - Over 20 kastelen uit het ancien régime
Joris Sleebus

 25,00

Added to Wishlist
Added to Wishlist
See your favorite product on Wishlist
ISBN: 9789464782387

Onderzoek en  beeldmateriaal over niet minder dan twintig kastelen en kasteeltjes uit het ancien régime in Laken, van ‘t Groothof tot Belvédère.

2024 - grote paperback met flappen, 128p. - geïllustreerd

Het boek Kastelen in Laken brengt voor het eerst veel onderzoek en beeldmateriaal samen over niet minder dan twintig kastelen en kasteeltjes in Laken.

Een eerste groep omvat de oudste kastelen, uit de 11de tot de 16de eeuw. Het waren de uitlopers van nog oudere bolwerken of mottes en waterburchten. Deze erfheerlijkheden waren verenigd in de zogenaamde Heptarchie. De tweede groep dateert uit de 14de tot begin 18de eeuw. Soms waren het kastelen met een gracht, soms ook hoeves die verbouwd werden tot residentie. Een enkele keer was het niet meer dan een klein buitenverblijf. De derde groep telt de drie Lakense kastelen die tussen 1780 en 1789 werden gebouwd. Eén daarvan, Schoonenberg, spreekt vandaag nog tot de verbeelding.

Van elk kasteel krijgt u een compact levensverhaal, tot leven gebracht met vele prachtige illustraties die talentrijke kunstenaars hebben gemaakt in de loop der eeuwen. De ligging wordt verduidelijkt met historische en actuele kaarten. Telkens wordt ook uitgelegd wat er met de bouwwerken gebeurde nà 1789 en wat er vandaag nog van overblijft.

Ook interessant
Scroll naar boven