Mijnheer Cros

Charles Cros, Kreek Daey Ouwens, Harry van Doveren, Theo Rikken, Ineke van Doorn

 17,50

Added to Wishlist
Added to Wishlist
See your favorite product on Wishlist
ISBN: 9789086841622

Met een bescheiden selectie van zijn poëzie en monologen gaat deze bundel op een bijzondere manier in op het leven van de Franse dichter Charles Cros.

2018 - paperback, 128p.

Mijnheer Cros gaat op een bijzondere manier in op het leven van Charles Cros (1842-1888). Deze literaire ingenieur (Liesbeth van Nes) en boeiende buitenstaander (Bernlef) kan worden genoemd als de literaire voorloper op Dada, het surrealisme en het absurdisme, maar ook als de commercieel weinig gewiekste uitvinder van de fonograaf, de kleurenfotografie en (met een knipoog) de communicatie met andere planeten.
Een bescheiden selectie van zijn poëzie en monologen vormt in samenhang met zijn hinkende privéleven, de springplank voor losjes op zijn leven geïnspireerde schetsen, in proza, poëzie en beeld van Harry van Doveren, Kreek Daey Ouwens, Theo Rikken en Ineke van Doorn.

Charles Cros (1842-1888) was een Frans dichter. Hij mag worden gezien als een van de literaire voorlopers van het dadaïsme, het surrealisme en het absurdisme. Daarnaast was hij uitvinder van de fonograaf en de kleurenfotografie. Het lukte hem echter niet deze uitvindingen te gelde te maken.

Ook interessant
Scroll naar boven