Ontgroei

Een vocabulaire voor 'degrowth' in een nieuw tijdperk
Giacomo D'Alisa, Federico Demaria, Giorgos Kallis (red.)

 24,95

Added to Wishlist
Added to Wishlist
See your favorite product on Wishlist
ISBN: 9789062240005

Een waaier van ruim 50 onderwerpen, die elk een aspect van degrowth aan de orde stellen. Verdeeld in zienswijzen, bouwstenen, praktijken en verwante bewegingen.

2016 - paperback, 351p.

Ontgroei is een waaier van ruim 50 onderwerpen, die elk een aspect van degrowth aan de orde stellen. Zappend door het boek kom je alle onderdelen kritisch en verkennend tegen, en de hoofdstukken grijpen in elkaar doordat er steeds verwezen wordt naar de andere thema’s. Ze zijn verdeeld in zienswijzen, bouwstenen, praktijken en verwante bewegingen.

Ontgroei reikt je een nieuw vocabulaire aan om een nieuw denkbeeld te kunnen vormen, verwoorden en uit te dragen.

‘Degrowth’ of ‘ontgroei’ biedt een integraal en werkelijk duurzaam toekomstbeeld. Het is een ‘tegenmodel’ van denkers en doeners, waarbij hoofd, hart en handen elkaar vinden.

Ons huidige maatschappijmodel werkt niet meer. Breed gedragen doelen als ‘groei’ en ‘ontwikkeling’ verwijderen ons alleen maar van een veilige toekomst en een zinvolle levensvervulling. En waar krimp vaak tegenover groei wordt gesteld, biedt degrowth ‘bloei’ als alternatief. Deze ‘ontgroei’ vraagt wel om een ander denkraam en andere prioriteiten.

Ook interessant
Scroll naar boven