Sta op en leef vader

Said El Haji

 15,45

Added to Wishlist
Added to Wishlist
See your favorite product on Wishlist
ISBN: 9789491921001

Een ontroerende en openhartige essaybundel over een gesloten cultuur. Een indringend en fascinerend portret van een eigenzinnige familie.

2013 - paperback, 156p.

Sta op en leef, vader is een ontroerende en openhartige essaybundel over een gesloten cultuur. Aan de hand van onder andere persoonlijke gesprekken met zijn broers, zus en moeder laat Said El Haji zien hoe zijn familie en hij gevormd zijn door een patriarchale traditie van eer, plicht en mannelijke dominantie. Het levert een indringend en fascinerend portret op van een eigenzinnige familie. Tegelijkertijd probeert de auteur zijn overleden vader tot leven te wekken, met wie hij in zijn in 2000 lovend ontvangen debuut, De dagen van Sjaitan, literair afrekende.

Said El Haji (Marokko, 1976) debuteerde in 2000 met De dagen van Sjaitan, dat enthousiast werd onthaald. In 2006 stelde hij met Annelies Verbeke 25 onder de 35 samen, een bloemlezing van nieuwe Vlaams-Nederlandse schrijvers. In dat jaar verscheen ook Goddelijke duivel, zijn tweede roman en in 2011 De aankondiging, een roman over pré-islamitisch Arabië. El Haji: ‘Ik schrijf voor de rustelozen, voor de eeuwige zoekers, de immer afvalligen. Ik schrijf voor de Ander, en verder voor iedereen die daarvan afwijkt.’ Hij is verbonden aan de Volkskrant.

Ook interessant
Scroll naar boven