Zelf eetbare paddenstoelen kweken

op boomstammetjes, houtsubstraat, stro en koffiedik - geschikt voor bos, tuin, balkon en binnenshuis
Magdalena Wurth & Moritz Wildenauer

 29,95

Added to Wishlist
Added to Wishlist
See your favorite product on Wishlist
ISBN: 9789062245536
2022, 1ste druk - hardback, 191p.

Paddenstoelen zijn een rijke aanvulling op je bord. Ze barsten van de voedingsstoffen en hebben een eigen unieke smaak.  Nu kun je ze ook zelf gaan kweken. Op boomstammetjes, koffiedik, houtsubstraat of stro. Er zijn vele manieren waarop je deze schimmelvrienden de kop op kunt laten steken.

Dit boek laat je van 16 lekkere, eetbare paddenstoelen zien hoe je ze het best kunt kweken. Je zult zien dat dat op verschillende voedingsbodems kan en in diverse omgevingen. In het klein op de vensterbank, of groots aangepakt in een schuur of kelder. En alles wat daar tussenin ligt.

Zelf eetbare paddenstoelen kweken is een welkome aanvulling voor elke tuinier. Het past perfect in een eetbare, natuurlijke tuin, permacultuur en voedselbos.

De afgestudeerde landbouwwetenschapper Magdalena Wurth werd al op jonge leeftijd verliefd op de champignonteelt. Sinds 2015 runt ze samen met haar partner Moritz Wildenauer de champignontuin Waldviertel.

Door de jarenlange ervaring in de champignonteelt, meegegeven door haar vader Herbert Wurth, is de biologische champignonkwekerij een specialiteit in de regio. Maar dat niet alleen: met de duurzame, teelt van meer dan 12 soorten eetbare paddenstoelen en andere biologische zeldzaamheden levert hij ook een belangrijke bijdrage aan het behoud van de biodiversiteit.

Moritz Wildenauer is de uitvinder en het creatieve brein hoofd van de paddenstoelentuin Waldviertel. Hij plant, ontwerpt en organiseert de paddenstoelenprojecten. Mortiz is gediplomeerd timmerman en werd door zijn eerste kennismaking met de champignonteelt enthousiast en geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan.

Tuinhier – “Zelf Eetbare Paddenstoelen Kweken is een welkome aanvulling voor elke tuinier.” (1/08/2023)

 

Ook interessant
Scroll naar boven