Drankje?

De nieuwste inzichten over alcohol en gezondheid
David Nutt

 22,99

Added to Wishlist
Added to Wishlist
See your favorite product on Wishlist
ISBN: 9789057125454

Dit boek maakt duidelijk wat ‘verantwoord drinken’ betekent en biedt je de wetenschappelijke feiten om zelf een beslissing te kunnen nemen over je alcoholgebruik.

2020 - paperback, 304p.

Hoe kan zo’n eenvoudig molecuul als alcohol zowel genot als pijn veroorzaken? En hoeveel kun je ervan drinken zonder dat je gezondheid gevaar loopt?

David Nutt neemt de feiten over alcohol en gezondheid onder de loep en beschrijft vanaf de eerste slok de reis van alcohol door het lichaam. Daarbij bespreekt hij drankgerelateerde kwesties waarover je graag meer wilt weten, zoals verslaving, psychische en lichamelijke gezondheid, slaap, hormonen en vruchtbaarheid, jongeren en alcohol, agressie – maar ook de sociale voordelen van drank.

Drankje? maakt duidelijk wat ‘verantwoord drinken’ betekent en biedt je de wetenschappelijke feiten om zelf een beslissing te kunnen nemen over je alcoholgebruik en het al dan niet stoppen met drinken.

David Nutt (1951) is psychiater en hoogleraar Neuropsychofarmacologie aan Imperial College in Londen en gasthoogleraar aan de Universiteit van Maastricht.

Ook interessant
Scroll naar boven