Ethische codes voor psychologen

Derde editie
Karel Soudijn

 29,99

Added to Wishlist
Added to Wishlist
See your favorite product on Wishlist
ISBN: 9789057124525

Deze geheel geactualiseerde, derde editie gaat uitgebreid in op de beroepscode 2015 van het Nederlands Instituut van Psychologen. Met talrijke voorbeelden van beroepsethische problemen.

2015 - paperback, 254p.

Aan welke normen moeten psychologen voldoen bij de uitoefening van hun beroep? Toetssteen bij de beantwoording van die vraag is de beroepscode van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). De beroepscode bevat gedetailleerde voorschriften, en is invloedrijk omdat het NIP ruim 13.000 leden telt.

Deze geheel geactualiseerde, derde editie van het ethisch handboek voor de psycholoog gaat uitgebreid in op de beroepscode 2015 van het NIP, die als bijlage is opgenomen. Het bevat talrijke voorbeelden van beroepsethische problemen, de meeste ontleend aan klachten die werkelijk zijn ingebracht tegen psychologen. Soudijn geeft oefeningen om de ethische regels te doorgronden, en biedt uitwerkingen van de basisprincipes integriteit, respect, deskundigheid en verantwoordelijkheid. Daarnaast bespreekt hij ethiek bij de beoefening van wetenschap en onderzoek.

Dr. Karel Soudijn geeft aan de Universiteit van Tilburg onderwijs in de beroepsethiek voor psychologen. Hij is daarnaast lid van het College van Beroep van het NIP, dat bezwaren tegen klachtzaken beoordeelt.

Ook interessant
Scroll naar boven