Freud

Stefan Zweig

 20,00

Added to Wishlist
Added to Wishlist
See your favorite product on Wishlist
ISBN: 9789086842858
2023 - Paperback, 160p. - Uit het Duits vertaald door Bart van Kreel

Zweig neemt de lezers in zijn boek Freud mee op een boeiende reis door het intellectuele landschap van het fin de siècle in Wenen. Hier ontwikkelde Freud (1856-1939) zijn revolutionaire theorieën die voorgoed de manier veranderden waarop we naar de menselijke geest kijken.

Met levendige details en diepgaande inzichten belicht Zweig ook de uitdagingen en controverses waarmee Freud werd geconfronteerd tijdens zijn carrière. Hij beschrijft Freuds strijd om zijn ideeën geaccepteerd te krijgen in een tijd waarin veel van zijn collega’s sceptisch stonden tegenover zijn baanbrekende theorieën. Het boek werpt ook licht op Freuds persoonlijke leven, inclusief zijn vriendschappen, familie en de invloed van zijn Joodse identiteit.

Zweig stond bekend om zijn vermogen het innerlijke leven van zijn onderwerpen te doorgronden, en Freud is geen uitzondering. Hij weeft de feitelijke gegevens samen met psychologische inzichten om een mee­slepend portret te schetsen van de man die de moderne psychologie heeft vormgegeven.

In Freud wordt niet alleen het leven van een intellectuele gigant verkent, maar ook de impact van zijn werk op de moderne psychologie en de menselijke ervaring. Het is een meesterwerk van Zweig dat zowel kenners als nieuwkomers in de wereld van Freud zal fascineren en intrigeren.

(Pers)reacties

humanistischverbond.be – Kritisch lezen – “Het is moeilijk om na het lezen van een boek van Zweig niet in superlatieven te verdwalen. Zijn woordkeuze, zijn zinsbouw, zijn meeslepende stijl en de hele opbouw van het verhaal overrompelen en nemen de onschuldige lezer mee in een wereld van ideeën. […] Met Freud beschrijft Zweig het leven van Freud en het ontstaan van de psychoanalyse met zijn gebruikelijke taalkundige virtuositeit. Hij slaagt erin op 120 pagina’s het verhaal te vertellen van een man die de wereld verbaasde. Hij doet dat op zijn gekende meeslepende manier.” – lezen (11/02/2024)

De Standaard der Letteren – “Voor het lezen van Zweig gaat op wat ook voor de psychoanalyse geldt: je eraan overgeven is je vrijheid leren behouden.” – lezen (30/09/2023)

Stretto – “Zijn portretten zijn romanistische, scherpe verhalen, die elk draaien om een biografisch verheven persoon die een bijdrage heeft geleverd aan een gebied dat van fundamenteel belang is voor de hele mensheid.” – lezen (13/10/2023)

Ook interessant
Scroll naar boven