Licht in het duister

Sternstunden der Menschheit Veertien historische miniaturen
Stefan Zweig

 24,50

Added to Wishlist
Added to Wishlist
See your favorite product on Wishlist
ISBN: 9789086842605
2022 - Paperback, 287p. - Vertaald uit het Duits door Bart van Kreel

Sternstunden der Menschheit is een van de bekendste werken van Stefan Zweig.

Soms is de geschiedenis spannender dan welk drama en levendiger dan welke roman ook. In deze verzameling historische miniaturen brengt Zweig veertien grote gebeurtenissen samen die de geschiedenis van de mensheid hebben veranderd. De novelle-achtige verhalen draaien rond een markante historische persoonlijkheid. Het blijkt dat het vaak de korte momenten zijn, door toeval bepaald, die vormend zijn voor de toekomst.

“Zulke dramatische, lotsbepalende momenten met een beslissende invloed die zijn eigen tijd verre overschrijdt, momenten waarin op een bepaalde datum, binnen een enkel uur en vaak zelfs binnen een minuut, alles wordt samengebald, komen in het leven van een mens en ook in de loop van de geschiedenis maar zelden voor. […] Ik heb ze Sternstunden genoemd omdat ze al schitterend en onveranderlijk als sterren de nacht van de vergankelijkheid verlichten.” (Stefan Zweig)

Stefan Zweig (1881-1942) – die wereldwijd een miljoenenpubliek bereikte met zijn novellen, essays en biografische werk – weet als geen ander historische gebeurtenissen en personen tot leven te wekken.

Ook interessant
Scroll naar boven