Mentaliseren in de psychotherapie

Een gids voor therapeuten
Carla Sharp & Dickon Bevington

 39,99

Added to Wishlist
Added to Wishlist
See your favorite product on Wishlist
ISBN: 9789057125935

Dit overzichtelijk en toegankelijk boek begeleidt therapeuten bij het toepassen van innovatieve, op mentalisatie gebaseerde strategieën bij beoordelingen en interventies.

2024 - paperback, 240p. - vertaald door Janine Langeveld

Hoe kunnen therapeuten cliënten helpen dieper na te denken over hun eigen gedachten en emoties en die van anderen? Hoe kan de therapeutische relatie effectief worden ingezet om verandering teweeg te brengen?

Mentaliseren in de psychotherapie begeleidt therapeuten bij het toepassen van innovatieve, op mentalisatie gebaseerde strategieën bij beoordelingen en interventies. Complexe ideeën worden helder uitgelegd en geïllustreerd met casusvoorbeelden en uitgebreide transcripties van sessies.

In dit overzichtelijke en toegankelijke boek belichten Carla Sharp en Dickon Bevington manieren om cliënten te helpen die worstelen met ontregelde emoties en gedrag. Daarnaast gaan ze in op de rol van mentalisatieproblemen bij persoonlijkheidsstoornissen, geven ze speciale aandachtspunten voor het werken met adolescenten en bieden ze concrete adviezen waarmee therapeuten hun eigen mentaliserende vermogens kunnen verbeteren.

‘Ongetwijfeld de duidelijkste en meest toegankelijke beschrijving van op mentaliseren gebaseerde therapie.’ – uit het voorwoord van Peter Fonagy, University College London

Carla Sharp is hoogleraar klinische psychologie aan de University of Houston.
Dickon Bevington is medisch directeur van het Anna Freud National Centre for Children and Families in Londen.

Ook interessant
Scroll naar boven