Terrible beauty; Barre schoonheid

Het Utrechts Stadsdichtersgilde ontmoet W.B. Yeats
Utrechts Stadsdichtersgilde

 16,50

Added to Wishlist
Added to Wishlist
See your favorite product on Wishlist
ISBN: 9789086841189
2015 - Paperback, 46p. - Redactie door Onno Kosters en Peter Drehmanns.

Ter gelegenheid van de honderdvijftigste geboortedag van W.B. Yeats wordt op 19 en 20 juni 2015 aan de Universiteit Utrecht het symposium Yeats in Europe georganiseerd. Het evenement vormde voor de leden van het Utrechts Stadsdichtersgilde de aanleiding om met eigen werk een dialoog aan te gaan met de in 1939 overleden Ierse dichter. Terrible beauty | Barre schoonheid: Het Utrechts Stadsdichtersgilde ontmoet W.B. Yeats is een bloemlezing van het oeuvre van de Nobelprijswinnaar en de rijkgeschakeerde reacties daarop van de Utrechtse stadsdichters.

De bundel laat zien dat het werk van Yeats in al zijn verscheidenheid tot de beste Engelstalige poëzie van voor de Tweede Wereldoorlog behoort. Terrible beauty | Barre schoonheid is een eerbetoon aan een illustere literator en geeft tegelijkertijd een treffend beeld van de veelstemmigheid van het Utrechts Stadsdichtersgilde.

Het Utrechts Stadsdichtersgilde bestaat uit: Vrouwkje Tuinman, Jan van der Haar, Alexis de Roode, Peter Knipmeijer, Els van Stalborch, Onno Kosters, Peter Drehmanns, Mark Boog, Ingmar Heytze, Ruben van Gogh, Nanne Nauta, Fred Penninga, Baban Kirkuki. Redactie van de bundel was in handen van Onno Kosters en Peter Drehmanns.

Ook interessant
Scroll naar boven