Watt (hardcover)

Samuel Beckett

 32,95

Added to Wishlist
Added to Wishlist
See your favorite product on Wishlist
ISBN: 9789074328869
2006 - Hardcover, 252p. - Uit het Engels vertaald door Onno Kosters. Genummerde oplage van 511 exemplaren

Watt vertelt het verhaal van Watt: een verwarde, in zichzelf gekeerde man die na een korte treinreis als huisknecht in dienst treedt bij de mysterieuze meneer Knott. Na aanvankelijk voor het reilen en zeilen op de begane grond verantwoordelijk te zijn, promoveert hij later naar de eerste verdieping. Na een tijd verlaat Watt weer het huis van meneer Knott. Hij neemt opnieuw de trein – maar nu is zijn bestemming het gekkenhuis, waar zijn verhaal wordt opgetekend door een zekere Sam.
Samuel Beckett schreef met Watt een grappig en ontroerend werk, een roman en filosofische overpeinzing in één, waarin tot in het absurde doorgevoerde logica gepaard gaat met bizarre monologen en dialogen, en ongerijmde gedachtenexercities.
Beckett schreef Watt met onderbrekingen in de jaren 1941-1946 (het boek werd pas in 1953 gepubliceerd). Een groot deel ervan ontstond terwijl hij van 1942 tot 1944 zat ondergedoken bij een wijnboer in de Vaucluse, waar hij naar eigen zeggen Watt schreef ‘om niet gek te worden’ – wat misschien deels de gekte van het boek verklaart.

Ook interessant
Scroll naar boven